Despre echipament

Echipamentul necesar practicarii Kendo este format din:

– gi si hakama. Suplimentar practicantii pot opta sa poarte obi si shita-gi;
– shinai, sabii din lemn de esenta tare: daito-shoto;
– armura.

este bine ca fiecare practicant sa aiba echipamentul propriu si de o cat mai buna calitate pentru ca aceasta din urma influenteaza in mod hotarator conditiile si siguranta in care se desfasoara antrenamentul.

nu este indicata utilizarea unor componente defecte – hakama sau gi descusute sau rupte, armura murdara sau deteriorata intr-o asa masura incat sa nu ofere o protectie reala, sabii din lemn care sa prezinte crapaturi sau fisuri.

nu uitati ca ideea de baza a unui antrenament este aceea de a pleca acasa intr-o conditie fizica si psihica cel putin egala daca nu chiar superioara fata de momentul in care s-a intrat in dojo.
nici un practicant normal nu o sa fie de acord sa plece acasa dupa antrenament cu dureri de cap, vanatai, fracturi, etc toate aceste aspecte putand fi evitate chiar de la inceput prin respectarea unor minime masuri etice si calitative.

contrar unor pareri, pe care le respect dar cu care nu sunt de acord, Kendo nu se poate practica in pantaloni scurti si cu o coada de matura in mana din simplul motiv ca sabia de bambus – shinai a fost inventata in jurul anului 1500 exact cu scopul de a evita aparitia accidentelor in timpul antrenamentelor.

la fel ca si atunci, in prezent fiecare practicant trebuie sa isi pretuiasca propria viata si in acelasi timp sa respecte dreptul la o viata sanatoasa pe care il are orice fiinta.

vorbind despre o arta martiala trebuie avut in vedere ca tehnicile de lupta reprezinta doar partea exterioara a antrenamentului esenta stilului fiind de fapt fundamentata pe un set autentic de valori – onoare, omenie, bun-simt.

in Kendo hotararea si determinarea reprezinta aspecte definitorii iar acest lucru trebuie gandit ca atare inclusiv din perspectiva procurarii unui echipament decent.

evident ca nimeni nu pretinde ca sa existe un echipament complet inca de la primul antrenament din mai multe motive:
– alegerea gresita a dimensiunilor si materialelor;
– cumpararea dintr-o sursa nesigura a echipamentului poate conduce catre costuri mari in schimbul unor produse de o calitate foarte slaba.

totusi este de asteptat ca cel mai tarziu dupa prima luna de antrenament fiecare practicant sa aiba propria sabie de bambus si preferabil este ca deja din a doua luna fiecare antrenament sa se desfasoare purtand hakama si gi.

antrenamentul cu armura poate sa inceapa cel mai devreme dupa o luna de la primul antrenament cu sabia de bambus.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s