Shomen-Uchi

Lovitura frontala de sus in jos pe directie verticala este poate cea mai intalnita tehnica de atac din Kendo iar ca ordine a predarii este urmatoare notiune care se transmite unui practicant imediat dupa ce a inceput sa exerseze Okuri-ashi.

intr-o abordare ofensiva a luptei, atunci cand este executat corect, ansamblul Okuri-ashi/Sho-Men Uchi este cu siguranta extraordinar de eficient.

10453307_1587158741511028_4253812127089185709_n

pentru a se putea obtine un rezultat favorabil, fiecare preacticant trebuie sa incerce sa sincronizeze cat mai bine toate etapele deplasarii cu cele specifice tehnicii de contact, sens in care trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:
– finalizarea deplasarii coincide cu finalizarea loviturii;
– armarea sabiei de bambus trebuie facuta pana cand se obtine un unghi de 45 de grade;
– pozitia mainilor pe tsuka trebuie sa nu obtureze vederea;
– pe tot parcursul executarii tehnicii spatele trebuie sa fie drept, umerii relaxati si crestetul capului paralel fata de planul de inaintare.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s