Echipamentul de protectie

Alaturi de sabia de bambus, echipamentul de protectie permite practicantilor de Kendo sa isi desfasoarea activitatea in conditii de maxima siguranta.

pe de alta parte este foarte important ca fiecare practicant sa inteleaga limitarile echipamentului de protectie si sa incerce pe cat posibil sa atinga de fiecare data tinta propusa cu un nivel optim de forta si de acuratete.

in acest sens nu trebuie sa se piarda din vedere latura sportiva a antrenamentului si motivele pentru care suntem in dojo – in principal pentru a ne fortifica sanatatea si nu pentru a ajunge la spital – si fara sa uite ca ideea principala o reprezinta punctarea adversarul si nu spartul lemnelor – pentru acest ultim aspect un topor fiind mult mai eficient decat o sabie de bambus.

10570288_1587530674807168_8481905828128964411_n

tinand cont de cele scrise mai sus, armura este compusa din patru piese principale alcatuite la randul lor dintr-o combinatie de materiale textile, plastic si aluminiu.
– contrar parerii generale, casca nu este realizata integral din metal, insa pana intr-un punct datorita formei si materialelor textile din care este realizata asigura o protectie suficienta a capului impotriva loviturilor frontale si laterale executate in parametrii tehnici normali;
– aparatoarea pentru piept este realizata in cele mai multe cazuri din material plastic si uneori din lemn, oferind protectia necesara la nivelul trunchiului;
– manusile – apara degetele mainilor, pumnii si articulatia pumnului;
– elementul inferior – asigura protectia bazinului in cazul loviturilor care rateaza trunchiul.

in afara de aceste patru piese principale care formeaza armura in completare mai sunt necesare o serie de accesorii – snururi, legaturi din piele sau din materiale sintetice, decoratii, etc

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s