Kendo in prezent

Nu cred ca in contextul prezent se mai poate discuta despre un adevar general valabil in cazul tuturor artelor martiale.
dintr-un punct de vedere stiintific, mult mai corect insa este sa sa puna problema adevarului lor si a modului in care acesta era perceput in diferite epoci.

in acest sens ce reprezinta Budo si mai ales cum este aceasta notiune asimilata de practicanti in prezent ?

referintele istorice referitoare la tehnica, la origini, la evolutia fiecarei ramuri si a fiecarui stil, notiunile care cuprind eticheta si tot ceea ce tine de traditie se pot afla din documentele transmise din generatie in generatie in cadrul fiecarei scoli.

Kendo traverseaza astazi o noua etapa de dezvoltare in ideea in care adevarul sau nu mai are cum sa fie perceput intr-un singur sens sau ca metoda unica ci sub forma unui adevar personal care este diferit de la un practicant la altul in functie de psihologia si fondul cultural la fiecaruia.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s