Relatia arta-transmitere autentica

Din punctul meu de vedere exista o conexiune bine definita intre cele doua notiuni, aspect care se poate sintetiza in ideea in care un bun profesor trebuie sa aiba in vedere pe de o parte o transmitere autentica a artei pe care o practica si pe de alta parte trebuie sa se ingrijeasca de alegerea elevilor potriviti atunci cand decide pregatirea contextului si factorilor specifici invatarii.

in acest sens profesorul trebuie sa fie preocupat intr-o oarecare masura si pana intr-un punct de perpetuarea artei sale si in acelasi timp sa acorde o foarte mare importanta discipolilor sai si mai ales sa aiba in vedere nevoia fiecarui individ de a evolua intr-un ritm propriu.

nu se poate discuta de existenta artei fara sa existe un profesor si nu poate exista notiunea de profesor in absenta elevilor.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s