Nukitsuke si Noto

Exista discipline martiale care se completeaza reciproc cum este cazul relatiei dintre Iaido si Kendo in sensul in care pentru a putea executa corect o tehnica de Kendo, este absolut necesar sa cunosti nu doar toate detaliile si punctele cheie ale traiectoriei sabiei de bambus sau doar legatura dintre forta aplicata si viteza optima de executie, ci si originea tehnicii in cauza.

Pentru a putea realiza acest lucru fiecare practicant trebuie sa acorde mult timp exercitiilor Kata.
Atat Iaido cat si Kendo isi gasesc esenta in Kata.

In Kendo, Kata se studiaza exclusiv cu partener utilizand arme din lemn menite sa le imite pe cele din otel, oferind in acelasi timp un nivel sporit de siguranta.

Acceptand ideea conform careia studiul si repetitia sunt cele doua dominante ale evolutiei in orice domeniu, in acest caz particular pana cand un practicant nu este capabil sa execute corect Nuki-Tsuke si Noto, nu are cum sa pretinda ca intelege ceea ce inseamna Iaido.

Dificultatea nu consta in a face un lucru, ci in a il face bine.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s