Fumikomi-Ashi

Desi in prezent reprezinta modalitatea cea mai des utilizata in initierea unui atac rapid, tehnica in sine este recenta, ea neexistand si implicit nefiind folosita inainte de inventarea echipamentului de protectie folosit la antrenamente, din simplul motiv ca in lipsa acesteia o astfel de abordare ar fi fost extrem de periculoasa.

o reminescenta a istoricitatii martiale si probabil incercarea de a raporta un stil in esenta modern la o origine indepartata, conduce la aparitia motivului pentru care in niciun Kata care se exerseaza in mod curent nu apare Fumikomi-Ashi.

chiar daca practicantii scolilor traditionale nu o adopta din considerente mai mult sau mai putin bine argumentate, atitudinea in sine nu reprezinta decat neglijarea sensului evolutiv al artelor martiale si in acelasi timp lipsa capacitatii de adaptare la contemporan interpretata ca bresa cognitiva atat la nivelul atacului cat si la cel al apararii.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s