Kiai

In diferite momente am observat tendinta unor practicanti de a confunda intre ele notiunile de kiai, kagekoe si hassei.

in majoritatea cazurilor nici macar nu se punea problema confuziei – pentru ca asta ar fi presupus macar cunoasterea semnificatiei fiecarui cuvant, ci era vorba despre o inlocuire a termenului kiai cu hassei, aspect fundamental gresit din toate punctele de vedere.

pentru a inlatura orice dubiu, kiai reprezinta concentrarea spiritului si constientizarea unitatii cu trupul conducand astfel la o amplificare a fortei si a hotararii.
kagekoe si hassei pot avea loc foarte bine si fara kiai, dar evident ca nu isi ating scopul fundamental, fiind in aceasta ipoteza doar o forma fara continut.

cititorii acestui blog de arte martiale ar trebui sa inteleaga ca toate sfaturile tehnice pe care le-am scris aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.
scopul lor este sa scoata in evidenta pe cat posibil fara prea multe cuvinte esenta fiecarei tehnici asemenea unui rezumat.

reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s