Tsubazeriai

Inteles corect, 鍔迫り合い [Tsubazeriai] este un termen intalnit in Kendo care defineste nu o postura, nici un moment static din timpul confruntarii, ci o tehnica de lupta.

合い [ai, vb. a intalni] descrie o stare de moment aparuta in timpul duelului, in care sabiile oponentilor se afla in contact reciproc cu [tsuba] – piesa de forma circulara situata intre [tsuka, zona de prindere a sabiei] si [ha, lama].

鍔迫り [Tsubazeri] implica intelegerea faptului ca nu este vorba despre o impingere sau despre o postura statica, ci despre un moment al luptei in care oponentii sunt foarte apropiati unul de celalalt.

Drept urmare, 鍔迫り合い [Tsubazeriai] implica o apropiere iminenta descrisa prin 迫る[semaru, vb. a se apropia] care permite controlarea spatiului de lupta cat si capacitatea de a lansa ofensiva.

Aceasta tehnica este o etapa dintr-o succesiune de pasi a caror finalitate se gaseste intr-un atac deciziv asupra oponentului ca urmare a unei deschideri aparute in apararea acestuia.

Aspectele tehnice descrise aici nu inlocuiesc antrenamentul din dojo.

Reproducerea integrala sau partiala a informatiilor si imaginilor cuprinse in acest blog, fara autorizarea scrisa a autorilor este interzisa, fiind pedepsita conform legilor in vigoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s