Despre mine。私について

Am invatat 剣道 [Kendo] si 制定居合道 [Seitei Iaido] cu elemente executate in maniera 夢想神伝流 [Muso Shinden-Ryu] in provincia japoneza Fukuoka.

Ca urmare a dorintei de a promova prin intermediul artelor martiale cultura japoneza in orasul Ploiesti, in anul 2011 am pus bazele acestui grup de studiu.

In primavara anului 2015 am introdus pentru prima data in competitiile din Romania stilul 剣道二刀流 [Kendo Nito-Ryu/Scoala celor doua sabii], in prezent Dojo-ul nostru fiind singurul din tara unde se studiaza aceasta ramura din Kendo.

Ca urmare a evaluarilor am obtinut din partea Federatiei Japoneze de Kendo si Iaido* in anul 2017 certificarea Shodan atat pentru 剣道 [Kendo] cat si pentru 居合道 [Iaido].

Antrenamentele conduse de mine sunt identice cu cele care au loc in Dojo-urile din Japonia unde am avut ocazia sa studiez, misiunea mea fiind aceea de a transmite arta japoneza intr-un mod autentic.

Pornid de la aceasta idee a autenticitatii, fata de modelul invatat, atat la nivelul metodei de studiu cat si la cel al exercitiilor practicate, nu exista niciun fel de modificari, alterari sau interpretari de natura personala.

Drept urmare, din toate punctele de vedere, programul nostru nu este format din antrenamete de 剣道 [Kendo] sau 居合道 [Iaido] ajustate sau adaptate in functe de nevoile societatii non-japoneze, ci reprezinta antrenamente autentice japoneze desfasurate in afara Japoniei.

* 全日本剣道連盟 / 全日本剣道連盟居合

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s